Bedrijf

Historie

1929
De wortels van het bedrijf liggen in Hazerswoude. De grondlegger Cor Bremmer begon in 1929 met het kweken van rozen. In de jaren 60 startte zoon Paul zijn eigen bedrijf in Waddinxveen. Begin jaren '70 werd door zijn zoons Piet en Jaap grond gekocht in Waddinxveen. Zij zetten het ouderlijk bedrijf voort. Zij zijn één van de eerste kwekers geweest die in pot zijn gaan kweken en hebben pionierswerk verricht in de containerteelt. Rond de eeuwwisseling heeft de volgende generatie zijn intrede gedaan. 1 januari 2006  zijn Boomkwekerij C. Bremmer & Zn en P. Bremmer Boomkwekerij gefuseerd en is het uitgegroeid tot wat het nu is.
Lees meer...

Teelt

Uitgangsmateriaal
Er wordt veel aandacht aan de teelt besteed om een hoogwaardig product te kweken voor de consumentenmarkt. De aanvang van de teelt vindt plaats bij gerenomeerde plantgoedkwekers. Zij vermeerderen de planten door zaaien, stekken of enten en leveren kwalitatief hoogwaardig uitgangsmateriaal. Dit plantgoed wordt in de winter gesnoeid en potklaar opgeslagen in de koelcel bij -2ºC. Het oppotproces vindt plaats aan een oppotlijn die bestaat uit een potmachine, afstrooier en afzetrobot.
Lees meer...

Afzet

Gebruik
Coniferen geven brede gebruiksmogelijkheden. Veel planten vinden via de retail hun weg naar de consument. Ook hoveniers, die vaak haagconiferen kopen, behoren tot onze klanten. Verder lenen zich coniferen goed voor snijgroen en worden ze ook aan snijgroenkwekers verkocht. Maar ook collegakwekers gebruiken onze producten soms als uitgangsmateriaal voor hun teelt van grote maten. Zo is er een breed gebruikerspubliek voor onze coniferen.
Lees meer...

Contactinfo

Bezoekadres
Henegouwernesse 14
2741 LJ Waddinxveen

Postadres
Kromme Esse 6d
2741 KP Waddinxveen

T +31 182 61 29 28
E info@bremmer-boomkwekerijen.nl