Nieuws

Artikel betreft concepten in 'Boom in Business'

Paul vertelt in Boom in Business over hoe hij in zijn bedrijf omgaat met concepten, zoals Plants-of-the-World, Hedgeline en gArt-colleciont. Lees hier het hele artikel.

In de picture: Blauwe coniferen

Wist u dat blauwe coniferen intenser van kleur worden onder droge omstandigheden? Door de droogte van de afgelopen tijd worden blauwe coniferen nog mooier. Bovendien zijn coniferen in het algemeen beter bestand tegen droogte dan heesters en vaste planten. Een goede keuze dus om met de veranderende klimaatomstandigheden voor coniferen te kiezen. 

Er zijn vele blauwe coniferen:
  • Abies concolor
  • Chamaecyparis pis. Boulevard
  • Juniperus sq. Blue Star (zie foto)
  • Picea glauca Sander’s Blue
  • Pinus parviflora Glauca

Tuinavond Studieclub Greenport Boskoop

Gisterenavond bezochten kwekers uit de regio Boskoop onze kwekerij, om zich te laten informeren over onze teelt, afzet, werkwijze, enz.  Het is de meerwaarde van een teeltcentrum (zoals Greenport Boskoop er een is) om kennis uit te wisselen.  Een studieclubavond leent zich daar uitstekend voor. We willen een open organisatie zijn met als motto ‘delen is vermenigvuldigen’.

Werkbezoek Carla Dik-Faber aan Bremmer Boomkwekerijen

Op dinsdag 10 juli bracht Carla Dik-Faber, Tweede kamerlid van de Christen Unie, een werkbezoek aan de tuinbouw. Dat was georganiseerd door LTO. Na een bezoek aan paprikateler Van der Spek kreeg zij een rondleiding bij Bremmer Boomkwekerijen waar ze werd geïnformeerd over de knelpunten van de huidige gewasbescherming. Er vallen namelijk steeds meer chemische bestrijdingsmiddelen weg. Ook werd de problematiek besproken van het inzetten van geïntegreerde biologische bestrijding in buitenteelten. Met veel interesse ging Carla Dik-Faber in gesprek met Paul en Cornelis Bremmer, eigenaren van Bremmer Boomkwekerijen, over het zoeken naar oplossingen op praktijkniveau. Door de politiek en ook de retail wordt de sector te weinig tijd gegund om de transitie te maken van chemische naar biologische gewasbescherming. Christen Unie wil zich inzetten om meer  financiële middelen vrij te maken voor praktijkgericht onderzoek.


Machinaal snoeien van Thuja occidentalis 'Golden Globe'

De  prachtige groengele dwergconifeer Thuja occidentalis 'Golden Globe' heeft van nature een bossige bolvorm. De planten hoeven niet gesnoeid te worden, maar om een nog vollere compacte bolronde vorm te krijgen, snoeien wij de planten eenmalig. Zien hoe dat gaat? Bekijk hier het filmpje.


Nieuwe cabrioletkas

Verbetering klimaatomstandigheden zorgt voor topkwaliteit


Onze nieuwe cabrioletkas is klaar en al volop in gebruik. Hiermee kunnen wij onze planten een beschutte en controleerbare omgeving bieden en daarmee beschermen tegen extreme weersomstandigheden, zoals harde wind en vorst. Door de melkwitte folie beschermen wij planten die extreem gevoelig zijn voor zonverbranding, zoals Picea glauca ‘Daisy’s White’.

Lees meer...

Nieuw assortiment

Uitbreiding met 24 coniferen dit najaar


Bremmer Boomkwekerijen gaat het assortiment uitbreiden. Vanaf het najaar 2018 hopen wij u 23 nieuwe soorten te kunnen aanbieden, waaronder Chamaecyparis obtusa 'Kamarachiba', Chamaecyparis pisifera ‘Teddy Bear’ en Thuja occidentalis 'Fire Chief'. 

Lees meer...

Bodemschimmel Mycorrhiza

De witte uitslag bij de wortels en aan de binnenzijde van de potten wordt ook veroorzaakt door de nuttige bodemschimmel Mycorrhiza. Mycorrhiza zorgt voor een betere opname van voedingsstoffen en water via het wortelstelsel. In ruil daarvoor geeft de plant suikers terug aan de bodemschimmel. De bodemschimmel kan geen kwaad en is niet schadelijk voor de planten maar daarentegen nuttig.


Wortelluis

Van klanten kregen wij de vraag of wortelluis veel kwaad kunnen voor coniferen. Wortelluis is te herkennen aan witte ronde luisjes rond de wortels. Van deze wortelluizen is hoegenaamd geen schade bekend. De bestrijding ervan is dusdanig intensief dat dit meer milieuschade met zich mee brengt dan wenselijk is. Als de planten goed aangedrukt worden bij het planten, leveren de luizen geen problemen op.


Beurzen 2018

U vindt ons in 2018 op de volgende beurzen


In DV 2018 nemen we deel aan een aantal beurzen. Volgens de voorlopige planning kunt u ons van 22 t/m 24 augustus vinden op het Plantarium Boskoop. Deze beurs wordt gehouden i.c.m. GROEN-Direkt. Wij tonen u hier ons uitgebreide assortiment. We hopen u te ontmoeten.

U kunt onze artikelen ook vinden op een aantal 'huis' beurzen bij onze klanten, waar we naast een mooi aanbod ook de nieuwigheden tonen. Uiteraard bent u ook van harte welkom voor een bezoek aan onze kwekerij. We bespreken graag met u de verkoopmogelijkheden van ons uitgebreide assortiment coniferen.

Contactinfo

Bezoekadres
Henegouwernesse 14
2741 LJ Waddinxveen

Postadres
Kromme Esse 6d
2741 KP Waddinxveen

T +31 182 61 29 28
E info@bremmer-boomkwekerijen.nl