Nieuws

In de picture: Cephalotaxus harringtonia Fastigiata

verrassend veelzijdig


Deze op Taxus lijkende boom heeft mooie rechte takken met robuste naalden, perfect geschikt voor kerststukjes.

In de picture: Chamaecyparis law. Ellwoodii

Eindeloos combineren


Met deze donkergroene conifeer kan je eindeloos combineren. Daarom mag Ellwoodii niet ontbreken op de winkelvloer. 

In de picture: Juniperus chinensis 'Stricta'

Ideale terrasplant voor winterperiode


De prachtige blauwgroen/grijze kleur van de Chinese jeneverbes past bij deze donkere dagen. De kegelvorm doet het goed in een pot of kuip op het terras of in de serre. En voor een paar weken kan de plant zelfs wel in de huiskamer.

In de picture: Cupressocyparis leylandii

Goed bestand tegen droogte


Zoekt uw klant een haagconifeer die goed tegen de droogte kan? De Cupressocyparis leylandii is dan een goede keuze. 

In de picture: Picea glauca Perfecta

Perfecte kegelvorm


Met de winter in het vooruitzicht wordt de gezelligheid weer in huis gehaald, maar Perfecta is ook zeer geschikt voor op het terras.

Coniferen en heide

Een prima combinatieIn de picture: Juniperus chinensis 'Stricta'

Ideale terrasplant


In Nederland wordt deze plant de Chinese jeneverbes genoemd. Het is een ideale terrasplant die in de winterperiode prachtig blauw wordt. In Scandinavië wordt Juniperus chinensis 'Stricta' veel gebruikt om in de donkere dagen de tuin mee op te fleuren.

Dwergconiferen en bodembedekkers voor Allerheiligen

Dwergconiferen en bodembedekkers lenen zich uitstekend voor beplanting van het graf. De planten kunnen lange tijd het graf sieren en hebben weinig onderhoud nodig. Voor Allerheiligen hebben wij een speciale mixlaag samengesteld.
Lees meer...

In de picture: Thuja occidentalis Teddy

Hoge aaibaarheidsfactor


Zoals de naam het al aangeeft, is de Thuja occ. Teddy een plant met een hoge aaibaarheidsfactor. Het zachte, gesloten loof geeft deze plant een origineel karakter. De plant leent zich in de herfst, als de bladeren van de bomen vallen, goed als terrasplant in een sierpot. Het versterkt de serene sfeer van een verstilde najaarsdag in oktober.


In de picture: Podocarpus alpinus ‘Red Tip’

Verrassende herfstkleur


Met de herfst in zichtwordenwarmetintenweeractueel in de tuin. Podocarpus Red Tip is zo’nsoort met eenverrassendeherfstkleur. De uiteinden van de takjesverkleurennaardonkerrood. Mooi in een border of mand op het terras in combinatie met heideplantjes

In de picture: Chamaecyparis pis. Squarrosa

Terug van weggeweest


Terug van weggeweest… Squarrosa, een heel oud soort dat hoegenaamd niet meer wordt gekweekt. En dat is jammer, want deze soort leent zich heel goed voor vormsnoei. De robuust groeiende plant laat zich makkelijk knippen en je hebt snel resultaat. Mooi op het terras in de herfst en in de winter

In de picture: Sciadopitys verticillata

Parasolspar uit Japan


Parasolspar, dat is de algemene naam van deze uit Japan afkomstige conifeer. De lange glanzende naalden staan in een fraaie krans op een takje, vandaar deze naam. Het is een mooie plant met de karakteristieke coniferenvorm. Door de langzame groei ook heel geschikt voor kleine tuinen.


Artikel betreft concepten in 'Boom in Business'

Paul vertelt in Boom in Business over hoe hij in zijn bedrijf omgaat met concepten, zoals Plants-of-the-World, Hedgeline en gArt-colleciont. Lees hier het hele artikel.

In de picture: Blauwe coniferen

Wist u dat blauwe coniferen intenser van kleur worden onder droge omstandigheden? Door de droogte van de afgelopen tijd worden blauwe coniferen nog mooier. Bovendien zijn coniferen in het algemeen beter bestand tegen droogte dan heesters en vaste planten. Een goede keuze dus om met de veranderende klimaatomstandigheden voor coniferen te kiezen. 

Er zijn vele blauwe coniferen:
  • Abies concolor
  • Chamaecyparis pis. Boulevard
  • Juniperus sq. Blue Star (zie foto)
  • Picea glauca Sander’s Blue
  • Pinus parviflora Glauca

Werkbezoek Carla Dik-Faber aan Bremmer Boomkwekerijen

Op dinsdag 10 juli bracht Carla Dik-Faber, Tweede kamerlid van de Christen Unie, een werkbezoek aan de tuinbouw. Dat was georganiseerd door LTO. Na een bezoek aan paprikateler Van der Spek kreeg zij een rondleiding bij Bremmer Boomkwekerijen waar ze werd geïnformeerd over de knelpunten van de huidige gewasbescherming. Er vallen namelijk steeds meer chemische bestrijdingsmiddelen weg. Ook werd de problematiek besproken van het inzetten van geïntegreerde biologische bestrijding in buitenteelten. Met veel interesse ging Carla Dik-Faber in gesprek met Paul en Cornelis Bremmer, eigenaren van Bremmer Boomkwekerijen, over het zoeken naar oplossingen op praktijkniveau. Door de politiek en ook de retail wordt de sector te weinig tijd gegund om de transitie te maken van chemische naar biologische gewasbescherming. Christen Unie wil zich inzetten om meer  financiële middelen vrij te maken voor praktijkgericht onderzoek.


Machinaal snoeien van Thuja occidentalis 'Golden Globe'

De  prachtige groengele dwergconifeer Thuja occidentalis 'Golden Globe' heeft van nature een bossige bolvorm. De planten hoeven niet gesnoeid te worden, maar om een nog vollere compacte bolronde vorm te krijgen, snoeien wij de planten eenmalig. Zien hoe dat gaat? Bekijk hier het filmpje.


Nieuwe cabrioletkas

Verbetering klimaatomstandigheden zorgt voor topkwaliteit


Onze nieuwe cabrioletkas is klaar en al volop in gebruik. Hiermee kunnen wij onze planten een beschutte en controleerbare omgeving bieden en daarmee beschermen tegen extreme weersomstandigheden, zoals harde wind en vorst. Door de melkwitte folie beschermen wij planten die extreem gevoelig zijn voor zonverbranding, zoals Picea glauca ‘Daisy’s White’.

Lees meer...

Nieuw assortiment

Uitbreiding met 24 coniferen dit najaar


Bremmer Boomkwekerijen gaat het assortiment uitbreiden. Vanaf het najaar 2018 hopen wij u 23 nieuwe soorten te kunnen aanbieden, waaronder Chamaecyparis obtusa 'Kamarachiba', Chamaecyparis pisifera ‘Teddy Bear’ en Thuja occidentalis 'Fire Chief'. 

Lees meer...

Bodemschimmel Mycorrhiza

De witte uitslag bij de wortels en aan de binnenzijde van de potten wordt ook veroorzaakt door de nuttige bodemschimmel Mycorrhiza. Mycorrhiza zorgt voor een betere opname van voedingsstoffen en water via het wortelstelsel. In ruil daarvoor geeft de plant suikers terug aan de bodemschimmel. De bodemschimmel kan geen kwaad en is niet schadelijk voor de planten maar daarentegen nuttig.


Wortelluis

Van klanten kregen wij de vraag of wortelluis veel kwaad kunnen voor coniferen. Wortelluis is te herkennen aan witte ronde luisjes rond de wortels. Van deze wortelluizen is hoegenaamd geen schade bekend. De bestrijding ervan is dusdanig intensief dat dit meer milieuschade met zich mee brengt dan wenselijk is. Als de planten goed aangedrukt worden bij het planten, leveren de luizen geen problemen op.

Contactinfo

Bezoekadres
Henegouwernesse 14
2741 LJ Waddinxveen

Postadres
Kromme Esse 6d
2741 KP Waddinxveen

T +31 182 61 29 28
E info@bremmer-boomkwekerijen.nl