Nieuws

Araucaria araucana

Een markante verschijning


Deze markante verschijning is een sieraad voor iedere tuin. De boom wordt ook wel Monkey puzzle tree of slangenden genoemd. Meer informatie over de Araucaria vindt u in promo (zie bijlage) of op onze website www.plants-of-the-world.nl.  
Bekijk bijlage

Cupressocyparis leylandii

voor een prachtige dichte haag


Klimaatbestendige tuin? Schutting eruit, haagplanten erin. Planten zorgen voor waterbuffers in stedelijk gebied, dragen bij aan het afvangen van fijnstof en geven extra wooncomfort.  Met de snelgroeiende leylandii heb je vlug een alternatieve afscheiding.

Bekijk bijlage

Ginkgo biloba 'Mariken'

Prachtig als solitair op het terras


Deze Ginkgo is bolvormig en heeft een compacte groeiwijze. Ideaal voor kleine tuinen, prachtig solitair op een terras of langs het tuinpad; een echte blikvanger. In de herfst krijgen de waaiervormige bladeren een goudgele kleur. De geënte conifeer op stam vraagt hoegenaamd geen onderhoud. De Ginko biloba ‘Mariken’ behoort tot de gArt-collection. 
Bekijk bijlage

IPM Essen 2019

Enthousiaste bezoekers in onze IPM stand


Van 22 tot met 25 januari presenteerden wij ons complete assortiment voor het komende seizoen op de IPM te Essen. Vele enthousiaste bezoekers bezochten de stand en ontvingen onze nieuwe catalogus. In deze catalogus staat het overzicht van onze 20 nieuwe soorten die wij in dit najaar beschikbaar hebben.

Blauwe coniferen

Blauwe coniferen


Wist u dat blauwe coniferen intenser van kleur worden onder droge omstandigheden? Door de droogte van de afgelopen tijd worden blauwe coniferen nog mooier. Bovendien zijn coniferen in het algemeen beter bestand tegen droogte dan heesters en vaste planten. Een goede keuze dus om met de veranderende klimaatomstandigheden voor coniferen te kiezen.

Artikel betreft concepten in 'Boom in Business'

Paul vertelt in Boom in Business over hoe hij in zijn bedrijf omgaat met concepten, zoals Plants-of-the-World, Hedgeline en gArt-colleciont. Lees hier het hele artikel.

Bodemschimmel Mycorrhiza

De witte uitslag bij de wortels en aan de binnenzijde van de potten wordt ook veroorzaakt door de nuttige bodemschimmel Mycorrhiza. Mycorrhiza zorgt voor een betere opname van voedingsstoffen en water via het wortelstelsel. In ruil daarvoor geeft de plant suikers terug aan de bodemschimmel. De bodemschimmel kan geen kwaad en is niet schadelijk voor de planten maar daarentegen nuttig.


Wortelluis

Van klanten kregen wij de vraag of wortelluis veel kwaad kunnen voor coniferen. Wortelluis is te herkennen aan witte ronde luisjes rond de wortels. Van deze wortelluizen is hoegenaamd geen schade bekend. De bestrijding ervan is dusdanig intensief dat dit meer milieuschade met zich mee brengt dan wenselijk is. Als de planten goed aangedrukt worden bij het planten, leveren de luizen geen problemen op.

Contactinfo

Bezoekadres
Henegouwernesse 14
2741 LJ Waddinxveen

Postadres
Kromme Esse 6d
2741 KP Waddinxveen

T +31 182 61 29 28
E info@bremmer-boomkwekerijen.nl