Nieuws

Nieuw assortiment

Chamaecyparis thyoides ‘Top Point’ en Chamaecyparis pisifera 'Squarrosa'


In het najaar breiden wij ons assortiment uit met o.a. Chamaecyparis thyoides ‘Top Point’ (zie foto) en Chamaecyparis pisifera 'Squarrosa'.

Lees meer...

In de picture Taxus media 'Groenland'

Taxus media 'Groenland' heeft een frisse groene kleur, is dicht van loof, en zeer geschikt voor vormsnoei. De planten zijn potgekweekt, dus een uitstekend wortelgestel.
Bekijk bijlage

Garden Trials and Trade 12 t/m 14 juni

Bezoek onze stand


Wij nodigen u van harte uit voor de "Garden Trials and Trade" van 12 t/m 14 juni in het Plantariumgebouw. Deze beurs biedt u de unieke kans om noviteiten, midden in het tuinseizoen, in volle “bloei” te bewonderen en haar producenten te ontmoeten ter voorbereiding van het nieuwe teelt- en verkoopseizoen.

Bremmer Boomkwekerijen presenteert hier:

  • de gArt-collection, de unieke collectie dwergconiferen op hoge stam;
  • de Hedgeline, potgekweekte haagconiferen, die in een tray van drie potten wordt aangeboden;
  • de uitbreiding van het assortiment met 24 nieuwe coniferen.
Meer informatie vindt u op www.gardentrials.com.
Wij hopen u te ontmoeten. 

Nieuw assortiment

Chamaecyparis pisifera ‘Teddy Bear’ en Thuja occidentalis 'Golden Smaragd'.


Bremmer Boomkwekerijen gaat het assortiment uitbreiden. Vanaf het najaar 2018 hopen wij u 23 nieuwe soorten te kunnen aanbieden, waaronder Chamaecyparis pisifera ‘Teddy Bear’ en Thuja occidentalis 'Golden Smaragd'.

Lees meer...

Nieuw assortiment

Uitbreiding met 24 coniferen dit najaar


Bremmer Boomkwekerijen gaat het assortiment uitbreiden. Vanaf het najaar 2018 hopen wij u 23 nieuwe soorten te kunnen aanbieden, waaronder Chamaecyparis obtusa 'Kamarachiba', Chamaecyparis pisifera ‘Teddy Bear’ en Thuja occidentalis 'Fire Chief'. 

Lees meer...

Bodemschimmel Mycorrhiza

De witte uitslag bij de wortels en aan de binnenzijde van de potten wordt ook veroorzaakt door de nuttige bodemschimmel Mycorrhiza. Mycorrhiza zorgt voor een betere opname van voedingsstoffen en water via het wortelstelsel. In ruil daarvoor geeft de plant suikers terug aan de bodemschimmel. De bodemschimmel kan geen kwaad en is niet schadelijk voor de planten maar daarentegen nuttig.


Wortelluis

Van klanten kregen wij de vraag of wortelluis veel kwaad kunnen voor coniferen. Wortelluis is te herkennen aan witte ronde luisjes rond de wortels. Van deze wortelluizen is hoegenaamd geen schade bekend. De bestrijding ervan is dusdanig intensief dat dit meer milieuschade met zich mee brengt dan wenselijk is. Als de planten goed aangedrukt worden bij het planten, leveren de luizen geen problemen op.


Deze week in de picture Picea glauca 'Sander's Blue'

Hoe verrassend dat een prikkerig conifeertje in het voorjaar zulk zacht loof kan hebben. 
Bekijk bijlage

Laadpaal elektrische auto's

Op het parkeerterrein van Bremmer Boomkwekerijen prijkt sinds kort een laadpaal voor elektrische auto's. Klanten die tijdens hun bezoek de auto willen opladen kunnen hiervan gebruik maken. De kosten worden volgens de gebruikelijke wijze in rekening gebracht.

Deze week in de picture de Pinus mugo pumilio

De bruine kaarsen van deze bergden uit de Alpen vormen een prachtig contrast met de groene naalden. Meer informatie vindt u in de bijlage.
Bekijk bijlage

Persbericht

Bremmer Boomkwekerijen heeft eerste boom uit gArt-collection overhandigd aan Twenthe Plant


Op dinsdag 23 januari jl. heeft Paul Bremmer van Bremmer Boomkwekerijen uit Waddinxveen de eerste Thuja plicata 'Whipcord' uit de unieke gArt-collection aan Dirk Boomkamp van Twenthe Plant overhandigd op de IPM Essen. 

Lees meer...

Beurzen 2018

U vindt ons in 2018 op de volgende beurzen


In DV 2018 nemen we deel aan een aantal beurzen. Volgens de voorlopige planning kunt u ons van 22 t/m 24 augustus vinden op het Plantarium Boskoop. Deze beurs wordt gehouden i.c.m. GROEN-Direkt. Wij tonen u hier ons uitgebreide assortiment. We hopen u te ontmoeten.

U kunt onze artikelen ook vinden op een aantal 'huis' beurzen bij onze klanten, waar we naast een mooi aanbod ook de nieuwigheden tonen. Uiteraard bent u ook van harte welkom voor een bezoek aan onze kwekerij. We bespreken graag met u de verkoopmogelijkheden van ons uitgebreide assortiment coniferen.

Contactinfo

Bezoekadres
Henegouwernesse 14
2741 LJ Waddinxveen

Postadres
Kromme Esse 6d
2741 KP Waddinxveen

T +31 182 61 29 28
E info@bremmer-boomkwekerijen.nl