Nieuws

Taxus media ‘Hillii’

Voor een donkergroene chique haag


We hebben nu volop leverbare planten in diverse maten. En omdat ze potgekweekt zijn, ook in deze tijd van het jaar geschikt om te planten. Het is tevens een goede vervanger van Buxus. Meer informatie vindt u in de promo.

Bekijk bijlage

Picea glauca 'Perfecta'

Conifeer met een perfecte kegelvorm


Deze plant heeft een prachtige kegelvorm en kan een mooi alternatief vormen voor buxuspiramides. Meer informatie vindt u in de promo.
Bekijk bijlage

Taxus baccata 'David'

Nu op zijn mooist


De Taxus baccata 'David' is met zijn gele kleur momenteel op zijn mooist en daarom een echte aanwinst. Meer informatie vindt u in de promo. 
Bekijk bijlage

Thuja plicata '4-ever Goldy'

Een zonnetje in de tuin


Deze heldergele conifeer is ook prima geschikt als haagconifeer. Hij heeft geen last van verbranding en houdt ook in de winter zijn kleur goed vast.

 
Bekijk bijlage

Thuja occidentalis 'Smaragd'

Prachtige haagconifeer


Er is geen mooiere haagconifeer dan Thuja Smaragd. Thuja Smaragd is een matige groeier en hoeft niet elk jaar geknipt te worden
Bekijk bijlage

Juniperus communis Suecica

Verticale accenten in de tuin


Niet alleen op de heide, maar ook in de tuin is deze jeneverbes een mooie plant om verticale accenten aan te brengen. Mooi in een klassieke heidetuin. 
Bekijk bijlage

Picea glauca Daisy’s White

Binnenkort op z'n allermooist!!


De witgele uitlopers van de Picea glauca Daisy’s White lijken wel licht te geven. Binnenkort is het zo ver. Daarom is het nu het moment om deze planten te bestellen, zodat ze op de verkoopvloer staan als ze op hun mooist zijn!
Bekijk bijlage

Picea abies Nidiformis

Hoge sierwaarde door uitlopers


Picea abies 'Nidiformis' is een sterke plant die weinig onderhoud nodig heeft. De planten gaan binnenkort uitlopen en hebben dan een hoge sierwaarde. Meer informatie over deze plant vindt u in de promo
Bekijk bijlage

Juniperus squamata Blue Star

Plant met retro uitstraling


Juniperus Blue Star is een mooie plant voor in de border in combinatie met blauw bloeiende vaste planten. Zeer geschikte tuincentrum plant vanwege zijn retro uitstraling.
Bekijk bijlage

Pinus mugo Pumilio

onderhoudsvriendelijke tuinjuweel


Nog even en ze vormen weer nieuwe scheuten. De bruine kaarsen vormen een mooi contrast met de groene naalden. Nu is het moment om deze planten te bestellen zodat ze op de verkoopvloer staan als ze op hun mooist zijn.
Bekijk bijlage

Microbiota decussata

zeer winterharde bodembedekker


Er is geen bodembedekker die meer winterhard is dan de Microbiota. Daarom wordt deze ook veelvuldig toegepast in Scandinavië, Baltische staten en in nog meer noordelijk gelegen landen.
Bekijk bijlage

Juniperus procumbens Nana

fantastische bodembedekker


Een bodembedekker die het onkruid er goed onder houdt? Juniperus procumbens Nana! Door de hangende takken is deze soort ook heel geschikt om over muurtjes te laten hangen of om in grote plantenbakken toe te passen.

Bekijk bijlage

Chamaecyparis pisifera ‘Filifera Aurea’

Voor een helder geel kleuraccent in de tuin


Geel is de kleur van de zon en het licht. Daarom is de gele draadcypres een goede keuze om het voorjaar mee te beginnen. Doordat deze planten de hele winter buiten hebben gestaan, is de kleur helder geel gebleven.
Bekijk bijlage

Araucaria araucana

Een markante verschijning


Deze markante verschijning is een sieraad voor iedere tuin. De boom wordt ook wel Monkey puzzle tree of slangenden genoemd. Meer informatie over de Araucaria vindt u in promo (zie bijlage) of op onze website www.plants-of-the-world.nl.  
Bekijk bijlage

Cupressocyparis leylandii

voor een prachtige dichte haag


Klimaatbestendige tuin? Schutting eruit, haagplanten erin. Planten zorgen voor waterbuffers in stedelijk gebied, dragen bij aan het afvangen van fijnstof en geven extra wooncomfort.  Met de snelgroeiende leylandii heb je vlug een alternatieve afscheiding.

Bekijk bijlage

Ginkgo biloba 'Mariken'

Prachtig als solitair op het terras


Deze Ginkgo is bolvormig en heeft een compacte groeiwijze. Ideaal voor kleine tuinen, prachtig solitair op een terras of langs het tuinpad; een echte blikvanger. In de herfst krijgen de waaiervormige bladeren een goudgele kleur. De geënte conifeer op stam vraagt hoegenaamd geen onderhoud. De Ginko biloba ‘Mariken’ behoort tot de gArt-collection. 
Bekijk bijlage

Bodemschimmel Mycorrhiza

De witte uitslag bij de wortels en aan de binnenzijde van de potten wordt ook veroorzaakt door de nuttige bodemschimmel Mycorrhiza. Mycorrhiza zorgt voor een betere opname van voedingsstoffen en water via het wortelstelsel. In ruil daarvoor geeft de plant suikers terug aan de bodemschimmel. De bodemschimmel kan geen kwaad en is niet schadelijk voor de planten maar daarentegen nuttig.


Wortelluis

Van klanten kregen wij de vraag of wortelluis veel kwaad kunnen voor coniferen. Wortelluis is te herkennen aan witte ronde luisjes rond de wortels. Van deze wortelluizen is hoegenaamd geen schade bekend. De bestrijding ervan is dusdanig intensief dat dit meer milieuschade met zich mee brengt dan wenselijk is. Als de planten goed aangedrukt worden bij het planten, leveren de luizen geen problemen op.

Contactinfo

Bezoekadres
Henegouwernesse 14
2741 LJ Waddinxveen

Postadres
Kromme Esse 6d
2741 KP Waddinxveen

T +31 182 61 29 28
E info@bremmer-boomkwekerijen.nl