Nieuws

Wie komt ons team versterken?

Twee vacatures


Momenteel hebben wij twee vacatures. 
  • Vacature teeltmedewerker
  • Vacature technisch medewerker
Meer informatie vindt u in de bijlage.
Bekijk bijlage

Picea glauca Daisy’s White

Binnenkort op z'n allermooist!!


De witgele uitlopers van de Picea glauca Daisy’s White lijken wel licht te geven. Binnenkort is het zo ver. Daarom is het nu het moment om deze planten te bestellen, zodat ze op de verkoopvloer staan als ze op hun mooist zijn!
Bekijk bijlage

Picea abies Nidiformis

Hoge sierwaarde door uitlopers


Picea abies 'Nidiformis' is een sterke plant die weinig onderhoud nodig heeft. De planten gaan binnenkort uitlopen en hebben dan een hoge sierwaarde. Meer informatie over deze plant vindt u in de promo
Bekijk bijlage

Juniperus squamata Blue Star

Plant met retro uitstraling


Juniperus Blue Star is een mooie plant voor in de border in combinatie met blauw bloeiende vaste planten. Zeer geschikte tuincentrum plant vanwege zijn retro uitstraling.
Bekijk bijlage

Pinus mugo Pumilio

onderhoudsvriendelijke tuinjuweel


Nog even en ze vormen weer nieuwe scheuten. De bruine kaarsen vormen een mooi contrast met de groene naalden. Nu is het moment om deze planten te bestellen zodat ze op de verkoopvloer staan als ze op hun mooist zijn.
Bekijk bijlage

Microbiota decussata

zeer winterharde bodembedekker


Er is geen bodembedekker die meer winterhard is dan de Microbiota. Daarom wordt deze ook veelvuldig toegepast in Scandinavië, Baltische staten en in nog meer noordelijk gelegen landen.
Bekijk bijlage

Juniperus procumbens Nana

fantastische bodembedekker


Een bodembedekker die het onkruid er goed onder houdt? Juniperus procumbens Nana! Door de hangende takken is deze soort ook heel geschikt om over muurtjes te laten hangen of om in grote plantenbakken toe te passen.

Bekijk bijlage

Chamaecyparis pisifera ‘Filifera Aurea’

Voor een helder geel kleuraccent in de tuin


Geel is de kleur van de zon en het licht. Daarom is de gele draadcypres een goede keuze om het voorjaar mee te beginnen. Doordat deze planten de hele winter buiten hebben gestaan, is de kleur helder geel gebleven.
Bekijk bijlage

Drie vacatures

Teelt, Afzet en TechniekMomenteel  zijn er drie vacatures, namelijk:
  • Vacature teeltmedewerker
  • Vacature medewerker afzet
  • Vacature technischmedewerker 
In de bijlage vindt u informatie over de drie vacatures.
Bekijk bijlage

Araucaria araucana

Een markante verschijning


Deze markante verschijning is een sieraad voor iedere tuin. De boom wordt ook wel Monkey puzzle tree of slangenden genoemd. Meer informatie over de Araucaria vindt u in promo (zie bijlage) of op onze website www.plants-of-the-world.nl.  
Bekijk bijlage

Cupressocyparis leylandii

voor een prachtige dichte haag


Klimaatbestendige tuin? Schutting eruit, haagplanten erin. Planten zorgen voor waterbuffers in stedelijk gebied, dragen bij aan het afvangen van fijnstof en geven extra wooncomfort.  Met de snelgroeiende leylandii heb je vlug een alternatieve afscheiding.

Bekijk bijlage

Ginkgo biloba 'Mariken'

Prachtig als solitair op het terras


Deze Ginkgo is bolvormig en heeft een compacte groeiwijze. Ideaal voor kleine tuinen, prachtig solitair op een terras of langs het tuinpad; een echte blikvanger. In de herfst krijgen de waaiervormige bladeren een goudgele kleur. De geënte conifeer op stam vraagt hoegenaamd geen onderhoud. De Ginko biloba ‘Mariken’ behoort tot de gArt-collection. 
Bekijk bijlage

Bodemschimmel Mycorrhiza

De witte uitslag bij de wortels en aan de binnenzijde van de potten wordt ook veroorzaakt door de nuttige bodemschimmel Mycorrhiza. Mycorrhiza zorgt voor een betere opname van voedingsstoffen en water via het wortelstelsel. In ruil daarvoor geeft de plant suikers terug aan de bodemschimmel. De bodemschimmel kan geen kwaad en is niet schadelijk voor de planten maar daarentegen nuttig.


Wortelluis

Van klanten kregen wij de vraag of wortelluis veel kwaad kunnen voor coniferen. Wortelluis is te herkennen aan witte ronde luisjes rond de wortels. Van deze wortelluizen is hoegenaamd geen schade bekend. De bestrijding ervan is dusdanig intensief dat dit meer milieuschade met zich mee brengt dan wenselijk is. Als de planten goed aangedrukt worden bij het planten, leveren de luizen geen problemen op.

Contactinfo

Bezoekadres
Henegouwernesse 14
2741 LJ Waddinxveen

Postadres
Kromme Esse 6d
2741 KP Waddinxveen

T +31 182 61 29 28
E info@bremmer-boomkwekerijen.nl