Plantinfo

Kegeldragers

Kegeldrager: dat is de eigenlijke betekenis van het woord 'conifeer'. Dit is inderdaad de meest kenmerkende eigenschap van deze plantengroep. Robust en groot zoals bij Abies of onopvallend en als kleine bessen zoals bij de Jeneverbes. Voor vogels gelden ze als dankbare voedselbron maar door mensen worden alleen pijnboompitten gegeten. Desondanks zijn deze vruchten soms bijzonder decoratief. Hier onder ziet u enkele voorbeelden.
Lees meer...

Gebruiksmogelijkheden


Hagen

Verreweg de bekendste gebruiksmogelijkheid van coniferen zijn de hagen. Doordat deze planten in de winter groen blijven, geven ze een permanente levendige afscheiding. De bekenste soorten zijn Thuja, Taxus en leylandii's. Onbekend maar ook goed toepasbaar is de Tsuga canadensis. Hagen zijn bovendien geliefd bij vogels. Ze kunnen er in wegschuilen en maken er hun nesten in.
Lees meer...

Opvallende groeiwijze

Heel verrassend komt in het voorjaar de groei tot ontwikkeling. Bij Pinus (dennen) verschijnen fraaie kaarsen van waaruit de naalden groeien. De stekelige Picea's (sparren) krijgen donszachte nieuwe naalden. De frisse voorjaarskleuren steken helder af tegen de naalden van het voorgaande jaar. Soms is er een verrassende verkleuring zoals bij Picea glauca Daisy's White of Picea orientalis Aureospicata waarbij het nieuwe schot heldergeel tot bijna wit verkleurd.
Lees meer...

Verzorging

Op de pagina assortiment zijn per soort de gebruiksmogelijkheden weergegeven en wordt ook de specifieke verzorging per conifeer beschreven. Hierbij nog enkele algemene verzorgingstips:

  • Dompel de kluit in een emmer water voordat u deze poot.
  • Houd de vochtigheid van de grond de eerst 3 maanden na het poten goed in de gaten en geef zonodig extra water.
  • Snoei nooit te diep; alleen Taxus loopt weer uit op het bruine hout.
  • Snoei niet te laat in het jaar; de plant heeft dan de gelegenheid om voor de winter te herstellen.
  • Bemest regelmatig (2x per jaar); bruine plekken door schimmels of luizen komen dikwijls door te weinig voeding waardoor de plant verzwakt.
  • Knip bruine takken weg tot op het gezonde hout. Dit voorkomt verdere aantasting.

Contactinfo

Bezoekadres
Henegouwernesse 14
2741 LJ Waddinxveen

Postadres
Kromme Esse 6d
2741 KP Waddinxveen

T +31 182 61 29 28
E info@bremmer-boomkwekerijen.nl