Taxus baccata (retail)

Retail

Wie kent Taxus niet? De vele gebruiksmogelijkheden maken de plant razend populair. Bijzonder geschikt voor strakke hagen en vanwege de goede verdraagzaamheid van snoei, heel duurzaam. Niet alleen hagen maar ook allerlei vormen zijn er van de Taxus te maken, en dat maakt de plant dan ook bijzonder waarom we besloten hebben de plant het predicaat 'Plant-of-the-World' toe te kennen.

 

Vormsnoei
Veel plantkunstenaars hebben al gebruik gemaakt van Taxus om de meest bijzonder vormen en figuren te knippen, in Engeland topiary genoemd. Vooral in paleistuinen (Versailles) en rondom kastelen zijn prachtig aangelegde parken te vinden. Een veel gemaakte vorm is de zogenaamde ponpon. Dit is een plant waarop bollen verspreid over de plant zijn gevormd. Soms worden realistische figuren gemaakt of juist strakke vormen als kegels, piramides en blokken.

Concept
Het concept bestaat uit een etiket in de vorm van een Taxuskegel dat refereert aan de vormsnoei. Aan de binnenzijde staan in beeldschrift snoeitips hoe Taxus het beste geknipt kan worden om fraaie figuren te maken. Middels een QR-code op de piramide is deze site direct te raadplegen. Op deze wijze wordt aan de consument veel extra informatie geboden over deze veelvormige plant.

Downloads

Meer planten

Contactinfo

Bezoekadres
Henegouwernesse 14
2741 LJ Waddinxveen

Postadres
Kromme Esse 6d
2741 KP Waddinxveen

T +31 182 61 29 28
E info@bremmer-boomkwekerijen.nl